PSV verdringt Ajax weer van koppositie: simpele zege dankzij De Jong en Bergwijn

04-04-2019 20:22 Laatste update: 20:23
290

PSV blijft ook na speelronde 28 de koploper van de Eredivisie. De ploeg van coach Mark van Bommel steekt concurrent Ajax weer voorbij door een kinderlijk eenvoudige thuiszege op PEC Zwolle: 4-0.

PSV kreeg zondag een flinke klap te verwerken door met 3-1 te verliezen in Amsterdam. Na een moeizame start herstelden de Eindhovenaren zich donderdagavond tegen PEC. Grote kansen bleven in de eerste twintig minuten nog uit, maar na 24 minuten brak Luuk de Jong de ban. De spits mocht uit een hoekschop geheel vrijstaand binnen koppen. De thuisploeg controleerde daarna, zonder wederom echt indruk te maken.

Ook in de tweede helft kwam PSV niet in de problemen. Steven Bergwijn besliste het duel een half uur voor tijd na een fraaie rush. De Eindhovenaren stevenden daardoor met speels gemak op de negende zege op rij op de Zwollenaren af. De Jong knikte een klein kwartier voor tijd opnieuw raak uit een hoekschop en zorgde voor de 3-0. Een goal van invaller Cody Gakpo in de slotfase werd op advies van de VAR afgekeurd wegens buitenspel, maar via een andere invaller werd het alsnog 4-0. Donyell Malen kopte raak uit een voorzet.

PSV verdringt Ajax hoe dan ook weer van de eerste plaats. De Amsterdammers wonnen woensdag met 5-2 van FC Emmen. Met nog zes duels te gaan verdedigt de ploeg van Van Bommel een voorsprong van twee punten. PEC Zwolle blijft steken op plek twaalf.