'Eriksen, Vertonghen, Alderweireld en negen anderen op 'transferlijst' Tottenham'

'Eriksen, Vertonghen, Alderweireld en negen anderen op 'transferlijst' Tottenham'

05-04-2019 13:08 Laatste update: 14:06
65

Tottenham Hotspur maakt zich op voor een grote renovatie van de selectie. De laatste twee transferperiodes hield de Premier League-grootmacht zich koest op de markt, maar daar komt na dit seizoen waarschijnlijk verandering in. De 'transferlijst' zit tjokvol grote namen, maar het leeuwendeel hóéft niet verkocht te worden.

Het lokale Evening Standard pakt vrijdag uit met het nieuws dat liefst tien spelers op de nominatie staan om te vertrekken. De oud-Ajacieden Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zijn de opvallendste namen. De drie oud-Ajacieden beschikken over een contract dat volgend jaar afloopt, waardoor Spurs nu nog kan cashen. De club heeft echter liever niet dat het trio vertrekt.

Ook de toekomst van Kieran Trippier en Serge Aurier is onzeker. De twee rechtsbacks zijn bezig aan een tegenvallend seizoen en moeten wellicht plaatsmaken voor vers bloed. Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace) staat bovenaan het Spurs-lijstje.

Danny Rose, Vincent Janssen, Fernando Llorente, Georges-Kevin Nkoudou en Victor Wanyama mogen al langer mogen vertrekken. De andere namen op de transferlijst zijn naar verluidt Erik Lamela en Moussa Sissoko, maar zij mogen alleen weg als er een serieus miljoenenbedrag op tafel komt.

Lees ook: Tottenham is thuis: je wordt weggeblazen in het verbluffende stadion van Spurs