Barcelona bezig met 'goede' De Ligt: Ik weet wat er met hem gaat gebeuren

Barcelona bezig met 'goede' De Ligt: "Ik weet wat er met hem gaat gebeuren"

05-04-2019 14:58 Laatste update: 15:10
89

FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu draait er niet omheen: Matthijs de Ligt staat op het verlanglijstje in Camp Nou. De Ajax-aanvoerder wordt al maanden in verband gebracht met een transfer naar Barça.

De laatste weken werden de geruchten steeds hardnekkiger. Dat is niet voor niets, erkent Bartomeu. Barça hoopt De Ligt aan het einde van het seizoen over te nemen van Ajax. "Hij is een goede speler en goede centrale verdediger. Ik weet wat er met hem gaat gebeuren, maar dit is niet het moment om erover te praten", zegt Bartomeu in een groot interview met ESPN.

Barcelona heeft concurrentie van half Europa en moet naar verluidt een bedrag tussen de 60 en 75 miljoen betalen voor De Ligt. "Er komt wel een tijd om over hem te praten", vervolgt Bartomeu. "Elk jaar onderzoeken we de mogelijkheid om spelers aan te trekken en dat zal deze zomer niet anders zijn. De Ligt is, net als andere spelers, een optie."

Bartomeu erkende begin maart voor het eerst openlijk dat Barcelona in de markt is voor De Ligt. Eerder dit jaar verzekerde Barça zich reeds van de diensten van Frenkie de Jong. De middenvelder, een goede vriend van De Ligt, werd voor 75 miljoen euro ingelijfd. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen naar 86 miljoen.

Lees ook: 'De Ligt-transfer ligt op schema: Ajax ontvangt 60 miljoen euro plus bonussen'