ADO troeft concurrentie af en strikt gewilde amateur: 'Zien veel potentie in hem'

ADO troeft concurrentie af en strikt gewilde amateur: 'Zien veel potentie in hem'

Gepubliceerd: vrijdag 5 april 2019 om 15:08vr 05-04-2019 om 15:08

ADO Den Haag heeft de slag om Milan van Ewijk gewonnen. De achttienjarige rechtsback komt over van Excelsior Maassluis en tekent een contract voor drie seizoenen in de Hofstad. Hij sluit komende zomer meteen aan bij de selectie van coach Fons Groenendijk.

Van Ewijk maakt dit seizoen veel indruk in de Tweede Divisie en werd door meerdere profclubs begeerd. Onder meer Sparta en Excelsior hadden de vleugelverdediger op de korrel, maar hij kiest dus voor ADO.

"Milan had meerdere opties en het is mooi dat zijn keuze op ADO Den Haag is gevallen", bevestigt manager voetbalzaken Jeffrey van As op de clubsite van de Hagenaars. "Milan is een moderne en felle rechtsachter, die aanvallend ingesteld is. Zijn drive naar voren past bij onze club. Zijn aanvalslust gaat overigens niet ten koste van het verdedigende werk. We zien veel potentie in Milan, maar hij krijgt wel rustig de tijd om zich te ontwikkelen", aldus Van As.

Van Ewijk speelde in de jeugd van Feyenoord, maar vertrok in de zomer van 2016 naar Excelsior Maassluis. In mei 2018 werd hij met 17 jaar en 253 dagen de jongste speler ooit van die club in de Tweede Divisie. De back kwam dit seizoen tot 25 duels en zes assists.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws