'Twee nadelen' voor PSV in titelstrijd: 'Ajax gaat daar niet onder lijden'

'Twee nadelen' voor PSV in titelstrijd: 'Ajax gaat daar niet onder lijden'

Gepubliceerd: vrijdag 5 april 2019 om 16:15vr 05-04-2019 om 16:15

Jan Reker ziet twee nadelen voor PSV in de titelstrijd met Ajax in de Eredivisie. Zo wijst de oud-trainer en bestuurder van de Eindhovenaren op het feit dat de Amsterdamse rivaal – op één keer na – telkens eerst in actie komt.

"Het is gunstiger als je eerst speelt, dan kun je het voortouw nemen", meent Reker in gesprek met RTL Nieuws. "We hebben eerder dit seizoen al gezien dat wanneer de ene punten laat liggen, de ander dat vaak ook doet. Je zou dan extra gemotiveerd moeten zijn, maar je merkt dan juist een combinatie van te hoge druk en een gebrek aan concentratie."

Ook het drukke programma van Ajax, dat nog actief is in de Champions League en in de KNVB Beker-finale staat, ziet Reker niet als een voordeel voor PSV. "Als coach speelde ik het liefst twee of drie wedstrijden in een week, dan kom je in een flow. In de Ajax-selectie zijn er genoeg opties voor de belangrijke posities, ze gaan niet lijden onder hun drukke schema. De spelers worden na iedere overwinning gretiger, terwijl PSV minder ritme krijgt."

Reker denkt dat PSV-trainer Mark van Bommel en Ajax-coach Erik ten Hag wel goed met de druk kunnen omgaan. "Van Bommel heeft als speler alles al gezien en hij heeft op het hoogste niveau gespeeld: hij laat zich echt niet gek maken. Ten Hag heeft toen hij net was begonnen bij Ajax een enorme lading kritiek over zich heen gekregen – en hij heeft de storm doorstaan."

Poll

Wie wordt kampioen van Nederland?

(25361 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws