'Ik had me al binnen kunnen spelen, maar gaat mij niet om miljonair worden'

'Ik had me al binnen kunnen spelen, maar gaat mij niet om miljonair worden'

05-04-2019 16:28 Laatste update: 16:35
56

Vivianne Miedema is met Arsenal hard op weg naar het kampioenschap, maar de 22-jarige aanvalster weet niet of ze na haar loopbaan financieel onafhankelijk is. Veel doet dat haar niet.

"Ik had me al zeker binnen kunnen spelen", zegt de Oranje Leeuwin tegen Voetbal International. "Maar was ik dan gelukkig geweest? Had ik dan het gevoel gehad dat ik er alles uit had gehaald? En kijk naar de ontwikkeling van het voetbal. Ik ben pas 22, joh. Ik heb nog tien jaar als alles goed gaat, maar het gaat me er niet om miljonair te worden, ik wil gewoon prijzen winnen."

Daar lijkt ze bij Arsenal in te slagen, maar financieel was de Engelse topclub niet de beste optie. "Ik heb opties gehad uit competities in de VS en China, waar ik veel meer kon verdienen, maar het draait niet alleen om geld", aldus Miedema. "Ik wil voor echt klassieke clubs met traditie spelen. Bayern was ook een classic. Het ging tussen Manchester City, Chelsea en Arsenal. Ik heb met alle drie gesproken en onderhandeld, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor de club die het best voelde."

Volgens VI gaat er wel steeds meer geld om in het vrouwenvoetbal. De topspeelsters ontvangen inmiddels salarissen 'die met vijf nullen worden geschreven'. Miedema was dit seizoen goed voor negentien goals voor Arsenal in de Women's Super League.