Den Bosch hekelt KNVB: 'Afkeuren overname door Jordania is discriminatoir'

Den Bosch hekelt KNVB: 'Afkeuren overname door Jordania is discriminatoir'

05-04-2019 22:27 Laatste update: 23:55
86

Advocaat Danny Snijders van FC Den Bosch haalt uit naar het besluit van de licentiecommissie van de KNVB om de overname door Kakhi Jordania af te keuren. Volgens hem is de beslissing gestoeld op drijfzand en discriminatoire gronden, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Den Bosch is inmiddels in beroep gegaan en Snijders wijst in zijn beroepsschrift op het feit dat 'de licentiecommissie er ten onrechte vanuit is gegaan dat Jordania opereert in een branche – de olie- en gassector – die bekend staat om gevoeligheid voor corruptie en witwassen en opereert in een regio – Rusland – waarvoor hetzelfde geldt', citeert het AD.

Wedden

Meer odds

Het toont volgens Snijders vooringenomenheid omtrent de werkzaamheden van Jordania. "Ik kan me niet voorstellen dat dit voor de Commissie van Beroep overeind blijft. Dit is gebaseerd op drijfzand. Over de hele wereld hebben olie- en gasbedrijven invloed binnen voetbalclubs. Roman Abramovich is de eigenaar van Chelsea en Alisher Usmanov van Arsenal. Gazprom is sponsor van de Champions League. Ook bij deze bedrijven, die in dezelfde branche opereren als OEG, is er geen reden om aan te nemen dat zij witwassen."

Den Bosch was stomverbaasd door de mededeling uit Zeist, zeker omdat accountantsbureau Grant Thornton geen bewijs kon vinden voor de twee prangende vragen: 'Is Kakhi Jordania een stroman?' en 'is de herkomst van het geld waarmee hij FC Den Bosch betaalt illegaal?'

"Toch wijst de licentiecommissie de overname af en verwijst daarbij naar de jeugdige leeftijd van Kakhi Jordania (24) en de branche en regio waar zijn bedrijf werkzaam is. Daardoor zouden de risico's te groot zijn om de overname goed te keuren", aldus Snijders.