'De Jong treedt solistisch op bij Feyenoord en is communicatief niet de sterkste'

'De Jong treedt solistisch op bij Feyenoord en is communicatief niet de sterkste'

Gepubliceerd: vrijdag 5 april 2019 om 23:55vr 05-04-2019 om 23:55

De kans is aanwezig dat ook Jan de Jong nog sneuvelt bij Feyenoord. De algemeen directeur ligt niet goed bij de raad van commissarissen, vertelt Valentijn Driessen vrijdagavond bij Veronica Inside.

"Wat ik ervan hoor, is dat hij heel solistisch optreedt en dat hij communicatief ook niet de sterkste is. Dat hoort ook wel een beetje bij Jan de Jong", aldus de chef voetbal van De Telegraaf. Volgens Driessen was niet de algemeen directeur, maar Toon van Bodegom, de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen, de initiator van het vertrek van Martin van Geel.

"Dan verwacht je dat die commissaris zegt: dat heeft Jan de Jong zelf gedaan, want die is de directeur", stelt Driessen. "Maar die laat hem gewoon zwemmen. Dat komt zijn autoriteit en geloofwaardigheid niet ten goede. Met de raad van commissarissen is de verhouding niet zo heel goed, net als met een aantal mensen op de werkvloer."

Driessen ziet dat De Jong er alleen voor staat bij Feyenoord. "Nu is Martin van Geel weg en die twee trokken natuurlijk toch wel samen op. Ze waren behoorlijk strijdbaar samen. Maar Van Geel is naar de uitgang geduwd en nu moet hij het alleen doen. Dan is het een heel moeilijke club."

De naam van AZ-directeur Robert Eenhorn zingt al rond in De Kuip als mogelijke vervanger van De Jong. "Dat is natuurlijk wel een echte Feyenoorder. Of die bereid is om in deze slangenkuil te stappen, vraag ik mij af", besluit Driessen.

Poll

Moet Feyenoord afscheid nemen van Jan de Jong?

(2454 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws