Perez: 'Een goede stap voor Ziyech, een club waar hij de ster kan zijn'

Perez: 'Een goede stap voor Ziyech, een club waar hij de ster kan zijn'

06-04-2019 07:35
103

Hakim Ziyech moet niet de stap naar de Premier League maken, maar kiezen voor een club als TSG Hoffenheim, vindt Kenneth Perez. Volgens Perez is Ziyech fysiek niet in staat om in Engeland zijn mannetje te staan.

Daarnaast vraagt Perez zich af of Ziyech de stap naar de absolute top kan maken. Die belangstelling is er volgens de Deen niet. "Ik kan me niet voorstellen dat de absolute top op Ziyech zit te wachten, om eerlijk te zijn", vertelt Perez in gesprek met de NOS. De leeftijd van Ziyech (26) speelt volgens Perez een rol. 

"Twee: zijn grote hoeveelheid balverlies. Dat wordt vaak goedgepraat onder de noemer dat hij heel veel risico neemt, maar als ik kijk naar wedstrijden van clubs van dat kaliber dan zie ik niemand die in de buurt komt van zo veel balverlies en toch op het veld mag blijven staan", analyseert hij. Perez wijst overigens direct op de goede statistieken van Ziyech en zijn werklust in het veld.

Alfred Schreuder is na dit seizoen hoofdtrainer van Hoffenheim, waar Ziyech volgens Perez zou passen. "Dat zou een mooie stap zijn, de middenmoot van de Bundesliga en een club waar hij de ster kan zijn. Ik denk dat een trainer het ontzettend in hem moet zien zitten en dat doet Schreuder", zegt de oud-voetballer, die direct met een 'maar' komt'. "Ik denk niet dat Ziyech vindt dat hij 'maar' bij Hoffenheim zou moeten spelen."