'Liverpool laat oog vallen op Memphis: ex-PSV'er wil terug naar de top'

'Liverpool laat oog vallen op Memphis: ex-PSV'er wil terug naar de top'

06-04-2019 10:14 Laatste update: 10:30
89

Memphis Depay heeft de knoop doorgehakt: de 25-jarige international van het Nederlands elftal wil in de zomer vertrekken bij Olympique Lyon. Volgens L'Equipe is de aanvaller van mening dat hij genoeg heeft laten zien om terug te keren bij een échte Europese topclub.

De toonaangevende Franse sportkrant weet dat diverse clubs Memphis met bovengemiddelde belangstelling volgen. Lyon zal hem echter niet voor minder dan dertig miljoen euro laten gaan. Een ander nadeel is zijn imago: de voormalig PSV'er heeft diverse bezigheden naast het veld die de nodige tijd in beslag nemen en hij zou bij de Ligue 1-club niet al te goed in de groep liggen.

Wedden

Meer odds

Daartegenover staan de indrukwekkende prestaties van Memphis in het shirt van Oranje. Hij was vorige maand nog trefzeker in de EK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Duitsland. Mede daardoor zou Liverpool hem op de korrel hebben, klinkt het in de wandelgangen. The Reds houden rekening met een vertrek van Sadio Mané, die in verband wordt gebracht met Real Madrid.

Memphis speelde in het verleden al in de Premier League voor Manchester United. Begin 2017 kwam een eind aan een teleurstellend verblijf op Old Trafford. Bij Lyon groeide Memphis sindsdien uit tot een steunpilaar, al ging het dit seizoen lange tijd wat minder. In 28 competitieduels scoorde hij zes keer.