'Vind niet dat Ajax deze week even koploper is geweest, dat zijn wij al hele tijd'

'Vind niet dat Ajax deze week even koploper is geweest, dat zijn wij al hele tijd'

06-04-2019 11:55
84

Denzel Dumfries weet dat de uitwedstrijd tegen Vitesse weer een belangrijke test wordt voor PSV, maar hij is niet bang dat de Eindhovenaren last hebben van de druk. De rechtsback benadrukt dat PSV al 'een hele tijd' bovenaan staat in de Eredivisie.

"Druk, druk… Daar wil ik niet van spreken", zegt Dumfries in De Telegraaf. "Zeker nu staat alles in het teken van winnen. Hoe maakt niet uit. Maar je hebt donderdag tegen PEC Zwolle (4-0, red.) kunnen zien dat we rustig blijven in deze situatie. Zeker na rust hebben we goed gespeeld en je voelde op het veld dat wij de baas waren. Dat biedt houvast."

"Natuurlijk, de wedstrijd tegen Vitesse wordt heel belangrijk", vervolgt Dumfries. "De trainer hoeft er niet op te hameren, we weten allemaal wat ons te doen staat. We moeten die twee punten voorsprong op Ajax zien te behouden en het liefst vergroten. Ik voel niet meer spanning dan een paar maanden geleden. Alleen maar lekker dat we nu naar Vitesse gaan, want ik wil zoveel mogelijk spelen."

Dumfries benadrukt dat PSV alles in eigen hand heeft. "Op Ajax hebben wij geen invloed. Wij zijn de koploper. Al een hele tijd. Ik vind dus ook niet dat Ajax deze week even koploper is geweest. Dat ben je pas na hele speelronde."