De Jong: 'Dat is jammer, had liever gezien dat al het geld voor Willem II was'

De Jong: 'Dat is jammer, had liever gezien dat al het geld voor Willem II was'

06-04-2019 12:42 Laatste update: 12:52
42

Een beslissing van voormalig voorzitter van de raad van commissarissen Theo van Duivenbode, is een dure inschattingsfout gebleken voor Ajax. Hij wilde in 2015 niet dat directeur spelersbeleid Marc Overmars acht ton zou neertellen voor Willem II-talent Frenkie de Jong, meldt het Algemeen Dagblad.

Het vervolg is bekend: de middenvelder maakte voor het symbolische bedrag van één euro de overstap naar Ajax, plus een doorverkooppercentage. Dat levert de Tilburgers nu liefst 8,6 miljoen euro op door de transfer van De Jong naar FC Barcelona voor minimaal 75 miljoen. Ook RKC Waalwijk krijgt nog eens vijf miljoen vanwege de gezamenlijke jeugdopleiding.

"Ik gun het Willem II van harte dat ze nog wat geld voor me hebben gekregen", reageert De Jong in het AD. "Het is wel jammer dat ze het moeten delen met RKC. Ik had liever gezien dat het helemaal voor Willem II was."

Het doet de Oranje-international wel goed dat RKC het geld wil gebruiken om het kunstgras te vervangen door echt gras. "Deze week speelden we tegen Emmen weer op kunstgras. Je krijgt sneller last van je knieën. Het is ook een heel ander soort voetbal. Het is mooi dat een club dankzij een transfer van mij een aantal voetballers blij zal maken."