Mikpunt van Derksen: 'Mensen dachten automatisch: oh, Van Peppen kan er niks van'

Mikpunt van Derksen: 'Mensen dachten automatisch: oh, Van Peppen kan er niks van'

06-04-2019 14:23 Laatste update: 14:33
21

De Eredivisie raakte eind maart één van zijn grote culthelden kwijt: Ard van Peppen vond geen nieuwe club na zijn vertrek bij Roda JC en besloot zijn carrière te beëindigen. De 33-jarige linksback heeft zich over zijn eerste teleurstelling heen gezet, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Van Peppen richt zich nu op zijn gezin, de voetbalschool die hij samen met Frank Demouge runt én de marathon van Rotterdam van zondag. De geboren Delftenaar laat zich sponsoren en wil geld inzamelen voor kinderen in het Afrikaanse Sierra Leone. "Want heel eerlijk verdeeld is het natuurlijk niet op de wereld. We mogen wel wat meer delen met elkaar. Fijn dat ik daar als 'bekende voetballer' aan kan bijdragen", vertelt hij aan het AD, om het een knipoog te vervolgen. "PR-technisch is het dus alleen maar goed dat ik zo vaak aan bod ben gekomen op tv."

De oud-speler van Excelsior, De Graafschap, RKC Waalwijk en Roda JC doelt op het feit dat hij regelmatig werd uitgelachen door Johan Derksen en René van der Gijp. "Kennelijk roep ik iets op waardoor Johan Derksen mij vaak moest hebben", vertelt Van Peppen. "Het deed nooit pijn, hoor, maar het was soms wel vervelend dat ik het vaak moest ontgelden op tv." De beeldvorming van Van Peppen werd hierdoor bepaald. "Tv-kijkers die me nog nooit hadden zien voetballen, dachten automatisch: oh, Van Peppen, die kan er niks van joh."

De back kijkt echter met trots terug op zijn profcarrière. "Eerste divisie-kampioen geworden met Excelsior, De Graafschap en RKC, via de nacompetitie gepromoveerd met Excelsior en Roda JC. Niet gek toch, voor een blind paard?"

Lees ook: Van Peppen ziet af van buitenlands avontuur en stopt: 'Dat is teleurstellend'