Eijer waarschuwde Schuurs voor vertrek naar Amsterdam: 'Nee, hoeft niet, zei hij'

Eijer waarschuwde Schuurs voor vertrek naar Amsterdam: 'Nee, hoeft niet, zei hij'

Gepubliceerd: zaterdag 6 april 2019 om 14:45za 06-04-2019 om 14:45

Laatste update: zondag 28 juli 2019 om 09:27zo 28-07-2019 om 09:27

Fortuna Sittard-trainer René Eijer vindt het niet verwonderlijk dat relatief weinig Limburgse voetballers de top halen. De 56-jarige ex-middenvelder denkt dat ze de benodigde mentale hardheid missen.

De in Zuid-Holland opgegroeide Eijer merkt het aan zijn twee zoons, die een 'Limburgs karakter' hebben en bij tweedeklasser RKVV Haelen voetballen. "Ze doen het hartstikke goed in het leven, maar in het voetbal redden ze het niet. Ze hebben niet die killersmentaliteit, die ik sowieso wel mis bij de meeste Limburgse voetballers", vertelt de Fortuna-trainer aan de Limburger. Eijer mist een 'weerwoord' bij de twee. "In een discussie met mijn zoons heb ik ze in drie woorden plat."

De oud-speler van Sparta, VVV-Venlo en Vitesse hield dan ook zijn hart vast toen Perr Schuurs afgelopen zomer van Fortuna Sittard naar Ajax vertrok. "Om te slagen in de harde voetbalwereld moet je verbaal ook sterk zijn", aldus Eijer, die contact zocht met de jonge verdediger. "Perr, het gaat er bikkelhard aan toe, want jij pikt de plaats van iemand anders in. Als je nou problemen hebt, hier is mijn nummer, bel me maar", liet hij toen weten. Schuurs sloeg het aanbod echter beleefd af. "Nee, was niet nodig, zei hij."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws