Polak wil kloof met Ajax en PSV dichten: 'Hebben budgetten waar je gek van wordt'

Polak wil kloof met Ajax en PSV dichten: 'Hebben budgetten waar je gek van wordt'

06-04-2019 14:59
17

Sjaak Polak keert na de zomer terug in de voetbalwereld: de voormalig linksback verruilt de Noordwijkse Derde Divisie-club SJC voor de vrouwen van ADO Den Haag. De cultheld denkt niet dat de naderende transfer veel wenkbrauwen zal doen fronsen.

Dat hij de overstap van het mannenvoetbal naar het vrouwenvoetbal gaat maken, is voor Polak geen issue. "Het is gewoon voetbal joh. Het gaat om de kansen die je krijgt en als je naar ADO kan, de club van mijn jeugd, dan hoef ik niet lang na te denken", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

De oud-back van onder meer ADO, FC Twente en Sparta heeft links en rechts al wat verbaasde reacties gekregen. "Beginnen ze over tempo dit en tempo dat. Het zal allemaal wel. Is gewoon jaloezie. Ik ga er het allerbeste voor ADO uithalen."

De vrouwen van ADO staan momenteel vierde in de kampioenscompetitie van de Eredivisie, op gepaste afstand van FC Twente, Ajax en PSV. Polak wil volgend seizoen de kloof dichten, al beseft hij dat dit een pittig karwei wordt. "Ik weet dat Ajax en PSV met budgetten werken waar je gek van wordt. Dat is bij ADO niet zo, maar dit team is weerbaar en er is veel potentieel met speelsters in nationale selectie."