'Lekker voor Ziyech om Neres weg te kunnen steken. Deed hij bij mij ook al'

'Lekker voor Ziyech om Neres weg te kunnen steken. Deed hij bij mij ook al'

06-04-2019 15:29 Laatste update: 15:31
11

De carrière van Luciano Slagveer is in een impasse geraakt. De rechtsbuiten leek tijdens het seizoen 2014/2015 definitief door te breken bij sc Heerenveen, maar is anno 2019 door Sporting Lokeren verhuurd aan FC Emmen.

Slagveer mocht tijdens de wedstrijden tegen PEC Zwolle en Ajax negentig minuten meedoen, maar kwam daarvoor nauwelijks aan de bak. Waar hij na de zomer speelt, weet hij nog niet. "Lokeren is al gedegradeerd en ik heb nog niets van de club gehoord. Ik heb zelf wel contact gezocht, maar er was nog geen duidelijkheid", vertelt hij aan het Dagblad van het Noorden. "Ik heb in elk geval niet het gevoel dat ik daar heel erg gewild ben. Maar ik wacht het rustig af."

Hoe anders was dat in het najaar van 2014 en het voorjaar van 2015: Slagveer vloog over het veld en was goed voor twaalf treffers en vier assists namens sc Heerenveen. De rechtsbuiten denkt het plezier terug aan zijn samenwerking met Dwight Lodeweges. "Hij is de enige trainer die me vertrouwen gaf door me altijd te laten staan. Alle andere trainers voor of na hem wisselden me vaak in de zestigste minuut, of zo. Maar in dat seizoen voelde ik me zo vrij."

Ziyech en De Roon
De aanwezigheid van Hakim Ziyech hielp ook mee. "Het is voor Hakim heel lekker dat hij een speler als David Neres altijd weg kan steken. Dat deed hij een paar jaar geleden bij mij." Ook Marten de Roon speelde destijds in het Abe Lenstra Stadion. "Toen hij nog bij Heerenveen speelde, gaf niemand er een stuiver voor. En nu is hij basisspeler in het Nederlands elftal. Het kan raar lopen. Ook bij mij kan het nog alle kanten op. Zo oud ben ik nog niet", aldus de 25-jarige vleugelaanvaller.