Real Madrid en Zidane blijven ploeteren: Benzema redt punten in halfvol Bernabeu

06-04-2019 18:05 Laatste update: 18:06
23

Real Madrid blijft ook na de rentree van Zinedine Zidane worstelen met zichzelf. De Koninklijke gaf de benauwde zege op hekkensluiter Huesca en de nederlaag bij Valencia een vervolg met een late overwinning tegen Eibar.

De bescheiden middenmoter kwam nauwelijks aan de bal, maar zette zijn eerste schot tussen de palen direct om in een doelpunt. Gonzalo Escalante verstuurde vlak voor rust een subtiele steekpass en Marc Cardona bleef oog in oog met Keylor Navas uiterst kalm: 0-1.

Heel overtuigend kwam Real Madrid niet voor de dag in de tweede helft, maar de thuisploeg werd gered door aanvoerder Karim Benzema. De Fransman kopte na een uur spelen een afgemeten voorzet van Marco Asensio binnen en liet het matige gevulde Bernabeu-stadion in de slotfase juichen met een tweede kopbal: 2-1. Voor Benzema waren het doelpunt nummer 25 en 26 in 48 officiële wedstrijden dit seizoen. Treffer 27 hing in de lucht, maar Benzema raakte in de blessuretijd de paal.

De uittredend Champions League-winnaar sluipt weer drie punten dichterbij rivaal Atlético Madrid en kan zaterdagavond plaatsnemen in de leunstoel. De nummer twee van de Primera Division gaat namelijk op bezoek bij koploper FC Barcelona: in Camp Nou zal er om 20.45 uur afgetrapt worden.