Man City rekent af met Pröpper en Locadia en maakt nog kans op vijf (!) prijzen

Man City rekent af met Pröpper en Locadia en maakt nog kans op vijf (!) prijzen

06-04-2019 20:35
11

Manchester City heeft voor het eerst sinds 2013 de finale van het toernooi om de FA Cup bereikt. De ploeg van manager Pep Guardiola was op Wembley met 1-0 te sterk voor het Brighton & Hove Albion van Jürgen Locadia en Davy Pröpper.

City zette al na drie minuten een grote stap richting de eindstrijd. Gabriel Jesus kopte bij de tweede paal een voorzet van Kevin De Bruyne binnen. Brighton liet zich echter niet uit het veld slaan en weerde zich uitstekend. City mocht zelfs van geluk spreken dat het met elf spelers de rust haalde, toen Kyle Walker een kopstootje uitdeelde aan voormalig AZ'er Alireza Jahanbaksh.

Ook in de tweede helft hield Brighton met Pröpper als basisspeler en Locadia als late invaller gelijke tred. Grote kansen waren echter spaarzaam. De goal van Jesus was daardoor voldoende voor de finale. City kan dit seizoen bovendien nog alle vijf de prijzen winnen. De formatie van Guardiola legde al beslag op de Community Shield en League Cup en doet nog volop mee in de Premier League, Champions League en dus FA Cup.

De andere halve finale van de FA Cup gaat zondag tussen Watford en Wolverhampton Wanderers.