AZ voelt hete adem Feyenoord: invaller Van Mieghem bezorgt De Graafschap punt

AZ voelt hete adem Feyenoord: invaller Van Mieghem bezorgt De Graafschap punt

06-04-2019 22:50
48

AZ heeft zaterdag duur puntenverlies geleden in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie. De Alkmaarders gaven in de slotfase een voorsprong uit handen tegen laagvlieger De Graafschap: 1-1. Invaller Daryl van Mieghem was goud waard voor De Superboeren.

AZ verspeelde vier dagen geleden punten tegen Vitesse (2-2), maar in het eerste half uur in Doetinchem wees niets erop dat het weer mis zou gaan. De ploeg van trainer John van den Brom heerste en deelde wat speldenprikjes uit via Oussama Idrissi en Mats Seuntjens. De Graafschap knokte zich echter langzaam in de wedstrijd en kreeg zowaar mogelijkheden. Het publiek op De Vijverberg werd vermaakt, maar doelpunten bleven voor rust uit.

In de tweede helft kwam daar al snel verandering in. Adam Maher stuurde Seuntjens weg en die vond de vrijstaande Guus Til. De middenvelder rondde beheerst af. De thuisploeg werd daarna even teruggedrongen, maar AZ verzuimde afstand te nemen. Een slotoffensief van De Graafschap wierp vervolgens zijn vruchten af: invaller van Mieghem sloeg op wonderlijke wijze toe. Via de paal en doelman Marco Bizot eindigde zijn volley in het doel: 1-1.

In de strijd tegen degradatie zijn de punten meer dan welkom voor de formatie van coach Henk de Jong. De Graafschap heeft net als nummer zestien Excelsior 26 punten, maar staat op basis van het doelsaldo een plekje hoger. Emmen heeft 25 punten, maar komt zondag nog in actie. Hekkensluiter NAC verloor van Heracles Almelo en staat op 21 punten.

Voor AZ staat de derde plek op de tocht: Feyenoord kan zondag bij winst op VVV-Venlo passeren.