Ten Hag lovend: 'Zegt veel over zijn kwaliteiten dat hij meteen aanhaakt'

Ten Hag lovend: 'Zegt veel over zijn kwaliteiten dat hij meteen aanhaakt'

Gepubliceerd: zaterdag 6 april 2019 om 23:33za 06-04-2019 om 23:33

Laatste update: zaterdag 6 april 2019 om 23:49za 06-04-2019 om 23:49

Erik ten Hag is zeer te spreken over de eenvoudige 1-4 overwinning van Ajax bij Willem II zaterdagavond. De Amsterdammers namen daardoor in ieder geval voor even weer de koppositie in de Eredivisie over van uitdager PSV.

"Vooraf weet je dat het een lastige wedstrijd kan worden", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "Willem II had vier keer op rij gewonnen. Die ploeg zit sinds de winterstop prima in elkaar. Maar we hebben de regie van het duel bepaald. Na rust hadden we weinig meer van ze te duchten. Volgens mij was de lucht er wel een beetje uit bij Willem II."

Ten Hag zag bovendien dat Joël Veltman het uitstekend deed bij zijn eerste basisplaats na lang blessureleed. De rechtsback maakte zelfs de 3-1. "Hij is er klaar voor", doelt de oefenmeester op de kraker tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League.

"Hij merkt dat het niveau van deze ploeg hoger ligt dan bij het Ajax van vorig jaar", vervolgt Ten Hag. "Maar het zegt veel over zijn kwaliteiten dat hij meteen aanhaakt. Tegen Willem II verdedigde hij niet alleen nagenoeg foutloos, hij communiceerde bovendien goed en maakte ook nog een doelpunt."

Lees ookVeltman onder de indruk: 'Een trainingsniveau om u tegen te zeggen'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws