LIVE-discussie: Stam schuift in PEC-opstelling; Fortuna mist aanvoerder

LIVE-discussie: Stam schuift in PEC-opstelling; Fortuna mist aanvoerder

07-04-2019 14:10 Laatste update: 14:19
5

PEC Zwolle en Fortuna Sittard hopen zondag afstand te nemen van de degradatiezone in de Eredivisie. Zowel PEC-trainer Jaap Stam als coach René Eijer van de Limburgers heeft wel gesleuteld aan zijn opstelling.

Bij de Zwolse ploeg begint Gustavo Hamer op de bank. De middenvelder viel midweeks geblesseerd uit in het duel met PSV. Zijn plek wordt overgenomen door Kingsley Ehizibue, die in Eindhoven nog gelegenheidsaanvaller was. Daardoor komt voorin een plekje vrij voor Mike van Duinen. Hij keert terug in de basis.

Fortuna moet het door een blessure stellen zonder aanvoerder Michael Pinto. Hij wordt linksachterin vervangen door Marco Ospitalieri, terwijl Jorrit Smeets de aanvoerdersband overneemt. Ook José Rodríguez ontbreekt door zijn rode kaart tegen ADO Den Haag. Zijn plek wordt overgenomen door Lars Hutten.

Beide teams kunnen een zege goed gebruiken om afstand te nemen van de degradatiezone. PEC staat zes punten boven de streep, Fortuna heeft een marge van vier punten. De aftrap is om 14.30 uur.

De opstellingen

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Lachman, Lam, Paal; Ehizibue, Clement, Namli; Van Crooij, Thy, Van Duinen

Fortuna Sittard: Koselev, Mac-Intosch, Ninaj, Heerings, Ospitalieri; Smeets, Hutten, Diemers; Semedo, Novakovich, Lamprou