Van Bronchorst reageert op opvallende statistiek Feyenoord: 'Veel te weinig'

Van Bronchorst reageert op opvallende statistiek Feyenoord: 'Veel te weinig'

07-04-2019 14:28 Laatste update: 14:37
54

Feyenoord kan zondag in het duel met VVV-Venlo de derde plek in de Eredivisie overnemen van AZ. Daarvoor moeten de Rotterdammers wel de eerste uitzege boeken in zeven wedstrijden, beseft trainer Giovanni van Bronckhorst.

"We hebben in heel veel wedstrijden niet gekregen wat we verdienden. FC Utrecht en Vitesse zijn wel de grootste voorbeelden", zegt Van Bronckhorst voor de camera van FOX Sports. "Uiteindelijk konden we het niet naar onze kant brengen. We moeten in deze fase van de competitie resultaten halen om die derde plek weer over te nemen. Dat geeft heel veel motivatie bij mij en het team."

Feit is dat Feyenoord op basis van uitwedstrijden desondanks slechts negende zou staan. "Het is ook veel te weinig. Met name de laatste weken is het verschil met de ploegen minimaal, maar daarvoor hebben we genoeg wedstrijden gespeeld die we 'verdiend' hebben verloren", beaamt Van Bronckhorst. "Dat mag niet en dat is ook de reden dat we nu op de vierde plek staan."

Feyenoord moet het in Venlo zonder Robin van Persie stellen. Het gaat wel de goede kant op met de routinier. "Hij heeft na de wedstrijd vorige week (tegen FC Utrecht, red.) wel wat meer last gehad, met name door het veld dat harder was. Hij is nog niet buiten geweest. We kijken van de week hoe het ervoor staat voor volgend weekend. Ik ga ervan uit dat we hem nog te zien krijgen."