'Scherpen gaat record breken met Ajax-transfer: einde van transfersoap in zicht'

'Scherpen gaat record breken met Ajax-transfer: einde van transfersoap in zicht'

Gepubliceerd: zondag 7 april 2019 om 16:08zo 07-04-2019 om 16:08

Laatste update: zondag 7 april 2019 om 16:13zo 07-04-2019 om 16:13

FC Emmen verwacht binnen enkele dagen duidelijkheid te hebben over de op handen zijnde transfer van Kjell Scherpen naar Ajax. Dat meldt Voetbal International zondag.

Het is geen geheim dat FC Emmen in onderhandeling is met Ajax, terwijl Scherpen graag de overstap maakt naar Amsterdam. In Drenthe wordt 'binnen enkele dagen witte rook verwacht', aldus VI. Scherpen kan bij Ajax een meerjarig contract ondertekenen.

Als alle seinen op groen staan, wordt Scherpen volgens het weekblad de duurste speler in de historie van FC Emmen. Het huidige record staat op naam van Bas Dost, die de club in 2008 verliet voor 300.000 euro. Het is niet bekend wat Ajax precies wil betalen voor Scherpen.

De laatste weken is er veel te doen om de negentienjarige doelman van FC Emmen. Wat de F-Side, de harde supporterskern van Ajax, betreft is hij niet welkom in de Johan Cruijff Arena vanwege een reeks tweets die dateren van acht jaar geleden.

Het protest tegen de komst van Scherpen bereikte afgelopen woensdag een kookpunt, toen tijdens het competitieduel tussen FC Emmen en Ajax (2-5) in het uitvak een spandoek hing met de tekst 'Scherpen kakkerlak'. Na afloop noemde hij Ajax 'de beste club van Nederland'.

Poll

Is Scherpen een versterking voor Ajax?

(16945 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws