PEC Zwolle legt Fortuna op de pijnbank na derde Limburgse rode kaart op rij

PEC Zwolle legt Fortuna op de pijnbank na derde Limburgse rode kaart op rij

07-04-2019 16:20 Laatste update: 16:27
26

PEC Zwolle heeft Fortuna Sittard zondag op de pijnbank gelegd. De ploeg van trainer Jaap Stam had geen kind aan de Limburgers, nadat Branislav Ninaj al voor rust een rode kaart kreeg: 5-0.

PEC nam meteen het initiatief, maar Fortuna bleef aanvankelijk nog redelijk eenvoudig overeind. Dat veranderde na de openingstreffer na ruim een half uur. Vito van Crooij volleerde schitterend raak op aangeven van Younes Namli. Amper bekomen van die tegenslag kregen de bezoekers nog een dreun te verwerken. Ninaj hield Mike van Duinen vast en kreeg rood. Het was het derde duel op rij dat de Limburgers een rode kaart pakten en opnieuw was Lisandro Semedo het slachtoffer.

De aanvaller werd vervangen door verdediger Alessandro Ciranni, maar die ingreep kon niet voorkomen dat PEC in de tweede helft over Fortuna heen walste. Ook bij de 2-0 vertolkte Van Crooij een hoofdrol. De aanvaller bediende na een mooie actie Van Duinen. Diens inzet werd nog geblokt, maar Namli was in de nastoot wel trefzeker. Drie minuten later maakte Lennart Thy er op aangeven van Pelle Clement al 3-0 van.

Fortuna stond daarmee voor een kansloze opgave en zag de score verder oplopen. Uit een voorzet van Kingsley Ehizibue kopte Van Duinen de 4-0 binnnen en niet veel later sloeg Thy opnieuw toe. De Duitser zag Fortuna-keeper Aleksei Koselev ver van zijn lijn komen en schoof simpel raak na breed leggen van Van Crooij.

PEC neemt door de overwinning afstand van de onderste plaatsen en heeft nu 35 punten, goed voor plek elf. Fortuna blijft steken op plek veertien met dertig punten. Dat zijn er vier meer dan nummers zestien en zeventien De Graafschap en Excelsior.