Mulder ziet fout van Van Bommel: Heeft ze de das omgedaan, denk ik

Mulder ziet fout van Van Bommel: "Heeft ze de das omgedaan, denk ik"

07-04-2019 20:09
109

Youri Mulder vindt dat Mark van Bommel zijn middenveld niet had moeten wijzigen tegen Ajax. De PSV-trainer koos in Amsterdam met Pablo Rosario, Michal Sadilek en Jorrit Hendrix voor drie controlerende spelers en speelde daardoor zeer verdedigend. PSV verloor de wedstrijd met 3-1, waarna Van Bommel het weer omgooide.

Mulder denkt dat de nederlaag bij Ajax er in heeft gehakt bij PSV. "Het heeft misschien toch iets met die ploeg gedaan", zegt hij bij Rondo van Ziggo Sport. "Ze verliezen met die drie defensieve middenvelders. Het is een beetje door angst ingegeven."

"Vandaag (zondag tegen Vitesse, red.) speelde Pereiro, maar die speelde een enorm slechte wedstrijd. Daarvoor was dat middenveld gewoon goed. Waarom ineens die greep naar die drie middenvelders? Dat heeft ze de das omgedaan, denk ik. Je krijgt dan de angst. Het voetbal is er dan uit."

Ruud Gullit ziet dat niet alles vanzelf meer gaat bij PSV. "Het loopt steeds stroever. Ze moeten het steeds goedmaken in de laatste minuten. Uiteindelijk gebeurt het wel, maar het kan niet blijven gebeuren. Ajax speelt veel makkelijker."

Wim Kieft deelt die mening. "Je ziet gewoon dat Ajax geloof heeft. Dat zag je aan hoe ze de wedstrijd begonnen (tegen Willem ll, red.). Bij de warming-up zag je al dat iedereen erbij was en gefocust was. Bij PSV is het angst en beven."