'Mysterie' rond Dolberg: Laat hij niet teveel over zich heen gaan?

'Mysterie' rond Dolberg: "Laat hij niet teveel over zich heen gaan?"

07-04-2019 21:33
62

Bij Rondo ontstaan er vraagtekens over de rol van Kasper Dolberg, die bij Ajax inmiddels de derde spits is. Dolberg heeft voor de spitspositie concurrentie van Dusan Tadic én Klaas-Jan Huntelaar.

Mulder benadrukt hoe belangrijk het is dat een club een ervaren speler in de selectie heeft. Huntelaar is dat bij Ajax. "Bij Schalke werd z'n contract niet verlengd. Je ziet heel erg dat ze hem missen. Hij brengt zeker gif", zegt hij. "Hij vecht zich op een of andere manier ook niet in de basis", zegt Mulder vervolgens over Dolberg. "Dat is ook de kritiek die Ten Hag heeft."

Ook Wim Kieft vraagt zich af wat er met Dolberg is. "Wat is daar nou mee? Ik vind dat echt een mysterie. Hij kan wel voetballen. Je ziet heel zelden die flits van iemand die dat bijzondere heeft. In dat Europa League-seizoen had hij dat hele speciale. Het is niet zomaar iets."

"Hij lacht niet veel. Je ziet hem niet veel. Laat hij niet teveel over zich heen gaan? Je hoort hem niet. Het is net alsof hij er niet is. Misschien wordt er dan makkelijker over je heen gelopen. In de Champions League spelen ze ook nog eens zonder spits", voegt Ruud Gullit toe.

Dolberg begon dit seizoen veertien keer in de basis. "Hij heeft tien goals gemaakt. Ajax heeft er honderd gemaakt, dus dan zal je er wel een maken. Dat bedoel ik niet denigrerend, maar als je daar in de spits speelt..", zegt Kieft.