De Eredivisie-flops: woedende Letschert, twee PSV'ers en één Ajacied

08-04-2019 10:00 Laatste update: 10:24
61

Ook in speelronde 29 van de Eredivisie zakten een hoop spelers door het ijs. VoetbalPrimeur zet tien namen op een rij, met sc Heerenveen als hofleverancier.

Marco Bizot (AZ)
Noem het onhandig of botte pech, maar Bizot was de grote schlemiel na het bezoek van AZ aan De Graafschap. Door zijn eigen doelpunt verloren de Alkmaarders in de blessuretijd twee punten in Doetinchem.

Daley Blind (Ajax)
Ajax incasseerde één tegengoal tegen Willem II en die werd ingeleid door Blind. De verdediger liet zich uit de tent lokken op de achterlijn, waarna Alexander Isak de strafschop benutte. Zal tegen Juventus iets beter moeten.

Timo Letschert (FC Utrecht)
Ging compleet door het lint in de kleedkamer, nadat FC Utrecht ging rusten met een 3-0 achterstand tegen ADO Den Haag. Het resultaat: een wissel na 45 minuten en een publieke mea culpa een dag later.

Warner Hahn (sc Heerenveen)
Is niet bezig aan zijn beste seizoen onder de lat bij Heerenveen. In het kansloos verloren competitieduel met FC Emmen blunderde Hahn opzichtig bij de tweede treffer van Caner Cavlan.

Gastón Pereiro (PSV)
Is de eerste speler die wordt geslachtofferd als het niet loopt bij PSV. Dat was zondag tegen Vitesse niet anders. Na 45 moeizame minuten bleef de Uruguayaan achter in de kleedkamer.

Branislav Ninaj (Fortuna Sittard)
Voor de derde keer in negen dagen speelde Fortuna Sittard meer dan een helft met tien man. Dit keer was het Ninaj die een rode kaart kreeg. Op deze manier maken de Limburgers het zichzelf wel heel lastig.

Riechedly Bazoer (FC Utrecht)
Was in de midweekse speelronde nog de grote man bij FC Utrecht, maar liet zaterdag tegen ADO zijn defensieve taken verslonzen. Bazoer is nog niet constant genoeg, al had hij voor zijn move naar Utrecht ook geen wedstrijdritme.

Doke Schmidt (sc Heerenveen)
Het is flauw om hem op basis van één wedstrijd te diskwalificeren, maar het is niet de eerste keer dat Schmidt bij de minste spelers van Heerenveen hoort. Lijkt tekort te komen voor het basisniveau dat wordt gevraagd bij een middenmoter.

Sam Lammers (sc Heerenveen)
Had een uitstekende fase na de winterstop, maar de laatste weken zit de klad erin. Lammers zal zich moeten verbeteren om volgend seizoen aan te kunnen pikken bij PSV.

Jeroen Zoet (PSV)
Keepte niet zijn beste wedstrijd tegen Vitesse. De tweede doelman van het Nederlands elftal moest drie keer vissen en had geluk dat een blunder onbestraft bleef, omdat de grensrechter zijn vlag in de lucht stak.