'Met mijn transfers naar Ajax en Juventus kwam twee keer een droom uit'

'Met mijn transfers naar Ajax en Juventus kwam twee keer een droom uit'

Gepubliceerd: maandag 8 april 2019 om 14:52ma 08-04-2019 om 14:52

Ajax of Juventus: Zdenek Grygera vindt het onmogelijk om te kiezen. De Tsjech speelde jaren voor beide clubs. Ajax en Juve treffen elkaar deze maand in de kwartfinale van de Champions League. 

Grygera (38) droeg tussen 2003 en 2007 het shirt van Ajax. Daarna speelde hij vier seizoenen voor De Oude Dame. Kiezen tussen zijn twee voormalig werkgever wil hij in gesprek met VICE Sports liever niet. "Ik voel veel liefde voor allebei. Met mijn transfers naar deze clubs kwam twee keer een droom uit. Als kind was ik met mijn familie in 1994 in Italië op vakantie. Ik kreeg zo'n zwart-wit Juventus-shirt, met Danone als sponsor. Ik had geen naam achterop, maar was wel fan van Vialli en Ravanelli."

"In 1996 speelden zij in de finale van de Champions League tegen Ajax, ook een fantastisch team. Dat Danny Blind, toen de captain van Ajax, later mijn trainer werd, vond ik extra mooi."

De Ligt
Grygera zou een transfer van Ajax-captain Matthijs de Ligt naar Turijn toejuichen. "Als oud-speler van Juve zie ik hem graag naar Turijn komen. Ik denk dat hij zich daar kan ontwikkelen tot een echte topverdediger. Italië is voor verdedigers de allerbeste leerschool: je leert er tactisch heel veel, en om ten koste van alles te winnen. Ik ben in Turijn echt volwassen geworden. De Ligt kan er mooi in de leer bij Bonucci, Barzagli en Chiellini."

Poll

Wie bereikt de halve finale?

(7070 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws