'Had niet het idee dat de andere Ajacieden blij waren, niet zo idioot blij als ik'

'Had niet het idee dat de andere Ajacieden blij waren, niet zo idioot blij als ik'

08-04-2019 18:52
76

Johnny Rep maakte in 1973 de winnende goal voor Ajax in de Europa Cup-finale tegen Juventus. Ook woensdag acht hij de ploeg van trainer Erik ten Hag zeker niet kansloos tegen de Italiaanse kampioen.

"Ik verwacht dat Ajax probeert aan te vallen, maar daarin wel voorzichtig zullen zijn want Juventus kan er goed uitkomen", vertelt Rep op de clubsite. "Ik denk dat de eerste helft misschien niet zo heel leuk is om te zien. Maar ik hoop dat ze er gelijk zo opknallen als thuis tegen Real Madrid. Ze verloren toen wel, maar hadden moeten winnen. Ik vind dat als dit elftal gemotiveerd is, écht heel goed. Als Atlético Madrid met 2-0 kan winnen, dan kan Ajax het ook. Ik vind ze zeker niet kansloos."

De voormalig aanvaller wordt in aanloop naar het Champions League-duel in de Johan Cruijff Arena platgebeld. "Ik had net al een interview met de Italiaanse krant La Stampa en ook de Franse kranten willen van alles van mij weten deze dagen", zegt Rep die jarenlang bij Bastia en St. Etienne speelde. "Iedereen heeft het over Ajax – Juventus. Woensdag mag ik ook even op het veld komen praten met Hélène Hendriks en Ronald de Boer."

Rep weet nog goed hoe uitgelaten hij was na zijn winnende goal, maar dat viel bij zijn teamgenoten wel mee. "Ik had niet het idee dat de andere Ajacieden blij waren. Niet zo idioot blij als ik. Niet zo blij als bij de eerste Europese winst tegen Panathinaikos of de twede keer in Rotterdam."