Ruzie tussen Slutsky en Gözübüyük gaat door: 'Met klapperende oren te luisteren'

Ruzie tussen Slutsky en Gözübüyük gaat door: 'Met klapperende oren te luisteren'

08-04-2019 20:32 Laatste update: 20:46
97

De kou tussen Leonid Slutsky en Serdar Gözübüyük is nog lang niet uit de lucht. De Vitesse-trainer schoof maandagavond aan bij Peptalk op Ziggo Sport, waar ook de scheidsrechter zijn verhaal kon doen. Slutsky haalde in de pers genadeloos uit naar Gözübüyük, omdat hij het niet eens was met een aantal arbitrale beslissingen in het duel met PSV, maar hij maakte het persoonlijk door hem onder meer 'de slechtste scheidsrechter ter wereld' te noemen.

"Na de wedstrijd heb ik wat vragen willen stellen. Dat deed ik ook na de wedstrijd tegen AZ", zegt Slutsky. "Toen werd er ook gebruik gemaakt van de VAR. Iedereen moet eraan wennen, de supporters, de spelers en dus ook een scheidsrechter. Soms begrijp ik een arbitrale beslissing niet. Hij hoeft me niet alles uit te leggen, maar als een beslissing invloed heeft op het eindresultaat, wil ik het wel weten."

Slutsky vindt dat Gözübüyük onpersoonlijk naar hem was en hem geen uitleg gaf. Hij baseert zich op meerdere wedstrijden. "Als ik hem een vraag stel, zegt hij nooit iets. Ik heb gevraagd naar de penalty's. Ik heb hem een vraag gesteld, maar ik kreeg geen antwoord. Ik kreeg maar een kans om iets te zeggen en dat was op de persconferentie. Ik heb het eerder geprobeerd, ook na de wedstrijd tegen PSV."

De Vitesse-coach vond de houding van Gözübüyük na de wedstrijd tegen PSV (3-3) niet uitnodigend. "Uit zijn lichaamstaal sprak: hou je mond, ik hoef je niet te spreken. Dat is soms duidelijker dan gesproken taal. Ik heb nog steeds vragen voor de scheidsrechter. Daar is niets in veranderd. Niemand heeft mij zijn keuzes uitgelegd. Ik heb respect voor de scheidsrechters, want het is een moeilijke baan."

Reactie Gözübüyük
Slutsky suggereerde op de personferentie dat Gözübüyük misschien iets tegen dikke mannen heeft. "Een rare opmerking, natuurlijk", zegt de arbiter. "De mensen die mij kennen weten ik hoe ik ben. Ik ben zeer verrast door deze uitspraak van deze trainer na de wedstrijd."

Dan gaat Gözübüyük inhoudelijk in op de onvrede van Slutsky. "Ik sta hier echt met klapperende oren te luisteren naar wat deze trainer zegt, met alle respect. Hij noemde in de persconferentie ook allemaal andere dingen waardoor ik dacht: ben ik dan bij een andere wedstrijd geweest ofzo?"

"Gelukkig wordt alles opgenomen, van het begin tot het eind. Ook richting de kleedkamer. Ik heb met deze trainer geen woord gesproken, laat staan dat hij me wat heeft gevraagd. Dat ik geen handen geef is ook onzin. Voor de wedstrijd hebben we tien minuten gezellig met Frank Snoeks, Leo Driessen (commentatoren, red.) en Bryan Linssen staan praten. Zelfs de assistent-trainer van Vitesse kwam erbij staan en heb ik netjes een handje gegeven."

Er is dus nog lang geen vrede tussen beide partijen. "Misschien is het het beste als we volgende keer een kopje koffie of thee gaan drinken", zegt Slutsky. En gaat Gözübüyük zelf nog stappen ondernemen? "Ik geef alleen aan dat ik dit te ver vind gaan. De rest is aan de aanklager."

"Ik heb dingen gehoord die totaal niet kloppen. Dit gaat voor mij te ver. De trainer zegt dat ik geen uitleg heb gegeven richting hem. Zijn assistent kwam na de wedstrijd direct naar me toe. Ik zei: niet op het veld, maar binnen. Ik ga niet discussieren op het veld. Dus ook dat klopt niet. Maar er zijn wel meer dingen voorgevallen."