NEC pakt drie punten in afschuwelijke wedstrijd in Eindhoven

08-04-2019 21:57 Laatste update: 22:04
26

NEC heeft de eerste wedstrijd na het ontslag van Jack de Gier weten te winnen. Op De Herdgang werd een nipte overwinning geboekt op de beloftes van PSV. Eenvoudig ging dat niet: 1-2.

Clubicoon Ron de Groot zat in Eindhoven voor het eerst op de bank bij NEC. De Nijmegenaren verloren de afgelopen drie wedstrijd. De 4-0 nederlaag bij Jong AZ werd De Gier fataal.

De openingsfase kende weinig hoogtepunten. PSV'er Mauro Junior leek zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn vrije trap werd door Mattijs Branderhorst uit de kruising gejaagd. Daarna kwam NEC op voorsprong. Jonathan Okita werd na iets meer dan twintig minuten neergelegd in het strafschopgebied en kreeg een penalty mee. Ferdy Druijf sloeg vervolgens vanaf de stip toe: 0-1.

Jong PSV kwam er hier en daar uit, maar profiteerde niet van het wankelende NEC. De ploeg van De Groot verdubbelde de voorsprong vlak voor rust toen Tom Overtoom Okita bereikte met een pass op maat. De aanvaller rondde knap af.

De tweede helft was niet om aan te zien. De ambiance op De Herdgang was treurig te noemen en het spel was niet veel beter. Joël Piroe kreeg na een uur spelen een grote kopkans, maar Branderhorst bracht keurig redding. Vlak voor tijd kwam Jong PSV weer terug in de wedstrijd omdat verdediger Frank Sturing de bal achter zijn eigen doelman schoot. De ploeg van Dennis Haar wist zich in de drie minuten blessuretijd niet meer naast NEC te knokken.

Plaatsing voor de play-offs leek na de drie nederlagen een onmogelijke opgave voor NEC, maar er is nu toch weer licht aan het einde van de tunnel.