Heitinga vertelt Ajax-verhaal over De Ligt: 'Ik vroeg: wat doe je hier?'

Heitinga vertelt Ajax-verhaal over De Ligt: 'Ik vroeg: wat doe je hier?'

08-04-2019 22:19 Laatste update: 23:01
86

John Heitinga geeft in Italiaanse media hoog op over Ajax-captain Matthijs de Ligt. De trainer van Ajax O19 weet dat De Ligt dezelfde mentaliteit heeft als Cristiano Ronaldo, die over twee dagen met Juventus in Amsterdam speelt tegen Ajax.

"Hij is heel speciaal. Op zijn zeventiende speelde hij al in het eerste elftal. Hij ziet eruit als een volwassen persoon", zegt Heitinga tegen Sky Italia. "Het is een echte professional. Zijn mentaliteit is geweldig. Hij wil de beste verdediger ter wereld worden."

Heitinga kreeg bevestigd dat De Ligt alles voor het voetbal over heeft. "Ik kwam op een maandag om acht uur 's ochtends op het trainingscomplex. Het eerste had een dag vrij omdat er een interlandbreak was en de spelers bij het nationale elftal waren. Ook Matthijs was opgeroepen en normaal gesproken als je wordt opgeroepen, kom je niet naar het trainingscomplex."

"Hij was er al om zeven uur in de ochtend, helemaal bezweet. Ik vroeg: wat doe je hier, moet je niet naar het nationale team? Hij zei: nee, ik heb mijn trainingsprogramma en dat moet ik respecteren."

"Ik speelde bij Everton met Phil Neville, die bij Manchester United veel met Cristiano Ronaldo omging. Hij vertelde me dezelfde dingen over hem. De Ligt is, net als Ronaldo, nooit tevreden. Hij wil altijd beter worden."