Deal tussen Ajax en Tadic: 'Hebben de afspraak dat hij twee jaar blijft'

Deal tussen Ajax en Tadic: 'Hebben de afspraak dat hij twee jaar blijft'

Gepubliceerd: maandag 8 april 2019 om 22:41ma 08-04-2019 om 22:41

Valentijn Driessen van De Telegraaf vertelt bij Veronica Inside over de afspraak die Ajax en Dusan Tadic met elkaar hebben gemaakt. De Serviër vertrekt hoogstwaarschijnlijk al na twee seizoenen uit Amsterdam. Daarna wil Tadic cashen. Tadic tekende afgelopen zomer een vierjarig contract.

Tadic kon afgelopen zomer naar China, maar koos bewust voor Ajax. "Ajax heeft met Tadic de afspraak gemaakt dat hij twee jaar blijft", zegt Driessen. "Tadic wilde kampioen worden en het jaar daarop uitblinken in de Champions League. Ze spelen nu al in de Champions League en kampioen worden kan ook nog."

Tijdens de onderhandelingen spraken Ajax en Tadic af dat het avontuur twee jaar duurt. "Hij had een geweldig contract uit China klaar liggen. Daar gaat hij natuurlijk cashen. De Premier League? China betaalt zoveel. Die gasten worden broodvoetballers. Je denkt toch niet dat hij naar een subtopper uit Engeland gaat?"

Doordat Tadic de vaste nummer negen van Ajax is en Klaas-Jan Huntelaar de vaste back-up is, moet Kasper Dolberg het doen met een rol als derde spits. Driessen sluit niet uit dat Ajax komende zomer een spits koopt. "Als ze dat kunnen, dan doen ze het, maar dan gooien ze wel vijftig miljoen weg. AS Monaco bood vijftig miljoen euro."

Lees ook: 'Tadic maakte transferafspraak met Ajax: lucratieve deal na twee seizoenen'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Snap jij Tadic?

Ja
87%
Nee
13%
(2910 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws