'Fortuna Sittard gokt en verliest tijdens winter en moet aankloppen bij sponsoren'

'Fortuna Sittard gokt en verliest tijdens winter en moet aankloppen bij sponsoren'

09-04-2019 06:46 Laatste update: 10:56
43

Fortuna Sittard heeft meerdere sponsoren aan moeten spreken om enkele financiële tekorten te dichten, meldt 1Limburg dinsdagochtend. Volgens het medium verkeren de Limburgers 'in financieel zwaar weer'.

De Limburgers promoveerden afgelopen zomer voor het eerst sinds zestien jaar weer naar de Eredivisie en versterkten de selectie met spelers uit alle windstreken. Onder meer de gewilde Mark Diemers en Andrija Novakovich tekenden in Sittard, net als niet-EU-spelers zoals Alexei Koselev (Moldavië), Ruben Ramírez (Venezuela) en Amadou Ciss (Senegal).

1Limburg meent, op basis van bronnen rondom de club, dat Fortuna speculeerde op uitgaande transfers tijdens de winterstop. De club nam echter alleen definitief afscheid van rechtsback Christopher Braun, die zijn contract liet ontbinden. Tegenover het vertrek van de Duitser stond zelfs de komst van liefst zeven spelers: Azbe Jug, Anthony Syhre, Calvin Mac-Intosch, Mahamadou Dembélé, Andrija Balic, Lazar Kojic en Agim Zeka.

Het nieuws over de financiële problemen van Fortuna komt onverwacht. De club flirtte jarenlang met een faillissement en zou in 2009 zelfs met Roda JC fuseren, maar leek in 2016 uit de problemen na de komst van de Turkse eigenaar Isitan Gün. "Er moet wel iets gebeuren", bevestigt een anonieme sponsor tegenover het lokale medium.