'Ik vond Moniz heel vermoeiend op zondagmorgen. Ik dacht: ik ga weer naar bed'

'Ik vond Moniz heel vermoeiend op zondagmorgen. Ik dacht: ik ga weer naar bed'

09-04-2019 07:31
30

FOX Sports-commentator Leo Driessen heeft zijn twijfels over Ricardo Moniz, maandag aangesteld als nieuwe trainer van Excelsior. Driessen herinnert zich nog hoe Moniz onlangs bij De Tafel van Kees aanschoof.

"Poeh... Ik weet het niet", vertelt de commentator maandag bij NOS Sportforum op NPO Radio1. "Ik weet niet jullie het hebben meegekregen, maar hij is wel een mannetje. Die legt het je allemaal even uit, maar hij heeft zelf nog nooit een fout gemaakt. Ik vond het nogal vermoeiend om aan te horen op zondagochtend. Ik dacht: ik ga weer naar bed."

Moniz zou echter voor 'de harde hand' kunnen zorgen die zijn voorganger Adrie Poldervaart ontbeerde. "Die heeft hij alleen met masseren", grapt Driessen over de voormalige fysiotherapeut. "Maar ze hebben volgens mij twaalf wedstrijden gespeeld die op dezelfde manier af zijn gelopen (tegengoal in de laatste minuut, red.). Dan moet je na wedstrijd vier, vijf wel iets kunnen veranderen. Als dit je zo vaak overkomt..."

Poldervaart gaf er na de 1-2 thuisnederlaag tegen NAC Breda de brui aan. André Hoekstra leidde de Kralingers tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-0 nederlaag). Moniz mag nu proberen om de huidige nummer 17 van Nederland te behouden voor de Eredivisie.