Catalunya Radio: Overmars om tafel met collega Abidal en zaakwaarnemer van Aleña

Catalunya Radio: Overmars om tafel met collega Abidal en zaakwaarnemer van Aleña

09-04-2019 07:50 Laatste update: 08:01
107

Ajax en FC Barcelona hebben al gesproken over een mogelijke overgang van Carles Aleña, meldt Catalunya Radio. De 21-jarige middenvelder gaat mogelijk betrokken worden in de transfer van Matthijs de Ligt.

Het lokale medium meent dat Ajax-directeur Marc Overmars al heeft gesproken met Barcelona-collega Eric Abidal en de belangenbehartiger van Aleña. Of Ajax een permanente of een tijdelijke transfer af wil dwingen, is vooralsnog niet duidelijk. De jeugdinternational van Spanje verlengde vlak voor de winterstop zijn contract en ligt nu tot de zomer van 2022 vast in Camp Nou.

Beide clubs hebben de laatste maanden al veelvuldig contact met elkaar gehad: in januari werd de transfer van Frenkie de Jong afgesloten, daarna spraken Ajax en FC Barcelona over een samenwerkingsverband en het huren van meerdere Catalaanse talenten. De naam van Aleña is rondgegaan: de 21-jarige spelmaker komt dit seizoen slechts mondjesmaat aan spelen toe en staat volgens Diario Sport in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax.