'Van Bommel weet het verschil in klasse met Ajax en is daardoor vriendelijker'

'Van Bommel weet het verschil in klasse met Ajax en is daardoor vriendelijker'

09-04-2019 08:48
137

PSV-trainer Mark van Bommel toont lang niet altijd zijn ware gezicht. Volgens FOX Sports-presentator Kees Jansma is de voormalig middenvelder heel erg bezig met hoe hij overkomt voor de camera.

De Telegraaf-verslaggever Marcel van der Kraan haalt het onderwerp aan bij Natafelen. "Je ziet op dit moment niet de echte Van Bommel langs de kant. De echte Van Bommel is een man van gif. In het weekend zie je nu een soort aardige trainer voor de camera."

Jansma is het met hem eens. "We kennen Van Bommel als een gifkikker, één brok venijn. Ik denk dat hij erg nadenkt over hoe hij moet zijn als trainer. Wat hij nu doet, is echt bewust. Ik denk dat hij intern keihard zegt wat hij vindt. Maar dat hij ook heel goed weet wat het verschil is tussen Ajax en PSV. En dat hij doormiddel van zijn houding zijn spelers een bepaald gevoel tracht mee te geven."

"Hij weet het verschil in klasse, dat kan niet anders", legt de voormalig perschef van het Nederlands elftal uit. "Hij is vriendelijker voor de camera, omdat hij eigenlijk weet dat PSV niet goed genoeg is om Ajax bij te houden."