'Ik heb in die drie jaar nooit het gevoel gehad bij Ajax te horen, viel me tegen'
Kreek (rechts) met John van den Brom

'Ik heb in die drie jaar nooit het gevoel gehad bij Ajax te horen, viel me tegen'

Gepubliceerd: dinsdag 9 april 2019 om 10:24di 09-04-2019 om 10:24

Toen Michel Kreek tussen 2013 en 2016 door Ajax werd gedetacheerd bij Almere City, als hoofd jeugdopleiding van de Eerste Divisie-ploeg, 'merkte hij niets van de samenwerking' tussen beide clubs. Dat heeft hem teleurgesteld. Kreek, oud-speler van Ajax en éénmalig Oranje-international, vertelt dat in gesprek met website Exprofs.nl.

Kreek was al even jeugdtrainer in Amsterdam toen Ajax hem voor een aantal jaar in Almere stalde. "Ik heb in die drie jaar Almere nooit het gevoel gehad bij Ajax te horen. Dat is me tegengevallen. Ik heb nooit wat van de samenwerking gemerkt", blikt hij terug.

"Hoofdtrainer Fred Grim betrok me gelukkig ook bij het eerste team. Ik ben er wel beter uitgekomen, en ik heb me in Almere verder kunnen ontwikkelen. Het is heel waardevol om in de kelder van het voetbal te kunnen kijken. Bij Ajax was alles piekfijn georganiseerd en had je de grootste talentjes. Bij Almere was dat compleet tegenovergesteld."

Tegenwoordig is Kreek assistent-trainer van het nationale vrouwenelftal. Een terugkeer bij Ajax zit er voorlopig niet in. "Ik zie het niet zo snel gebeuren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws