Gepikeerd Fortuna Sittard eist rectificatie: 'Fake news, dit is pertinente onzin!'

Gepikeerd Fortuna Sittard eist rectificatie: 'Fake news, dit is pertinente onzin!'

09-04-2019 10:49 Laatste update: 10:57
45

Fortuna Sittard heeft verbaasd en gepikeerd gereageerd op een bericht dat dinsdag verscheen bij 1Limburg. Daarin werd gemeld dat de Limburgse club onlangs enkele sponsoren moesten inschakelen om financiële tekorten te dichten. Het bericht is 'onjuist en sensationeel', laat Fortuna via de officiële kanalen blijken. 

"Geen enkele sponsor is bijgesprongen, dat kan ik iedereen verzekeren. Pertinente onzin! Het is wat mij betreft journalistiek gezien erg zwak. Zelfs van hoor en wederhoor is geen enkele sprake", stelt algemeen directeur Ivo Pfennings. "Naar het motief van de 'bronnen rondom de club' kunnen we alleen maar gissen. Ik vraag me oprecht af waarom iemand dit zou willen doen."

"Een van de verdienmodellen van Fortuna Sittard is om spelers beter te maken en vervolgens te verkopen. Daarin zijn we natuurlijk niet uniek. Met de conclusie 'dat er wel iets moet gebeuren' kunnen wij dan ook helemaal niets. Er hoeft namelijk niets te gebeuren", vervolgt hij zijn uitleg. 

"De band met onze sponsoren is historisch gezien nog nooit zo goed geweest. Onze huidige sponsoren zijn dik tevreden. Sterker nog, er staan al zo'n veertig sponsoren klaar om in het volgende seizoen in te stappen. Ik vertrouw er dan ook op dat sponsoren én supporters dit fake nieuws niet serieus nemen."

Fortuna eist van 1Limburg 'een rectificatie voor deze onjuiste en sensationele berichtgeving.'