De Boer over Ajax: 'Zijn vertrek is niet tegen te houden, jammer dat dit gebeurt'

De Boer over Ajax: 'Zijn vertrek is niet tegen te houden, jammer dat dit gebeurt'

09-04-2019 14:28 Laatste update: 14:52
94

Ronald de Boer vindt het jammer dat spelers als Matthijs de Ligt tegenwoordig al op vroege leeftijd vertrekken naar de Europese top. De voormalig Ajacied verwacht een kleine leegloop bij Ajax aan het einde van het huidige seizoen. 

"Het baart me zorgen dat een deel van de spelers komende zomer zal gaan vertrekken", zegt De Boer tegen The Telegraph. "Het is te vergelijken met het team van AS Monaco dat de halve finale van de Champions League bereikte een aantal jaar geleden, zoiets is onvermijdelijk."

Onder meer de felbegeerde De Ligt gaat naar alle waarschijnlijkheid een toptransfer maken komende zomer. "Zijn vertrek is niet tegen te houden. Hij is zo'n talent, kan in ieder team of ieder systeem spelen en heeft een briljante carrière voor de boeg. Er worden bedragen op tafel gelegd die Ajax niet kan weigeren, daardoor zullen drie of vier spelers verkocht worden."

De Boer vervolgt: "Het is jammer dat dit gebeurt, maar zo is het voetbal nu eenmaal. Voor de supporters is het ook frustrerend, maar zij begrijpen de situatie. Het zou geweldig zijn om dit team drie of vier jaar bij elkaar te houden, om te kijken wat ze kunnen winnen. Het enige dat nu mist voor dit team, is zilverwerk."