Granaat bij supportershome ADO 'dieptepunt': 'Ajax? Nou, het is een verwijzing'

Granaat bij supportershome ADO 'dieptepunt': 'Ajax? Nou, het is een verwijzing'

09-04-2019 15:39
109

De vondst van een handgranaat bij het supportershome van ADO Den Haag is 'een nieuw dieptepunt in de voetbalgeschiedenis'. Een geschrokken Jacco van Leeuwen, voorzitter van de supportersvereniging van ADO, zegt dat in gesprek met Omroep West.

Eerder op de dag werd er een handgranaat aangetroffen bij het supportershome, dat pal naast het stadion van ADO ligt. "Dit is absoluut een nieuw dieptepunt in de voetbalgeschiedenis. Je moet er niet aan denken dat het ding was afgegaan terwijl er iemand in de buurt was. Dit is gewoon een doodsbedreiging", aldus Van Leeuwen.

Wedden

Meer odds

Op het supportershome zijn drie rode kruizen gespoten met graffiti. "Ajax? Nou, het is natuurlijk wel een directe verwijzing naar Amsterdam. Het zou heel goed kunnen. En als het klopt, kan het met twee dingen te maken hebben."

Juventus
Eerder dit seizoen werden er door Hagenezen beelden beklad in Amsterdam. Het kan dus mogelijk een wraakactie betreffen. "En er is ook nog het feit dat Ajax morgen tegen Juventus speelt, een club met wie wij morgen dertig jaar vriendschap vieren", legt Van Leeuwen uit. 

De maat is nu vol, stelt hij. "Dit moet stoppen. Zeker als idioten een handgranaat gaan ophangen. Dan zal het mij jeuken van welke club die zijn. (...) Handgranaten ophangen, dat is compleet gestoord. Letterlijk een doodsmiddel."

Ajax
Een woordvoerder van Ajax heeft tegenover ANP gereageerd op de vondst van de handgranaat in Den Haag. "Mocht de politie ons nodig hebben bij het onderzoek naar de dader of daders, dan werken wij daar natuurlijk aan mee. Dit is een levensgevaarlijke situatie die we uiteraard afkeuren."

Lees ook: Omgeving ADO-stadion afgezet: medewerker vindt handgranaat bij supportershome