Ten Hag komt met Frenkie-update én hoopt op Ronaldo: Dat daagt uit

Ten Hag komt met Frenkie-update én hoopt op Ronaldo: "Dat daagt uit"

09-04-2019 16:03
82

Frenkie de Jong is woensdagavond tegen Juventus inzetbaar. Dat heeft Ajax-trainer Erik ten Hag laten weten tijdens een persconferentie. De enkelklachten van De Jong vormen geen probleem. 

Ten Hag kijkt halsreikend uit naar de eerste ontmoeting in de kwartfinale van de Champions League. "De lat komt steeds hoger te liggen. Dat zal nu ook weer moeten om Juventus te verslaan. Na Bayern München en Real Madrid zullen we weer een grens moeten verleggen. Maar dat doen we met ons eigen spel. We gaan er heel veel plezier aan beleven", zei hij.

De clash met Juve wordt 'heel anders' dan het tweeluik tegen Real Madrid, voorspelt de coach. "Er zijn cultuurverschillen. Maar onze spelers zijn tactisch zo geslepen, die kunnen met meerdere varianten omgaan."

Juventus moet het woensdagavond in Amsterdam stellen zonder aanvoerder Giorgio Chiellini en Emre Can. Cristiano Ronaldo lijkt wél inzetbaar. Ten Hag hoopt dat CR7 speelt. "Het is fantastisch om tegen een speler als Ronaldo te kunnen spelen. Dat daagt uit."

Hakim Ziyech, ook aangeschoven bij de persconferentie, sloot zich bij de woorden van zijn trainer aan. "Je wil tegen de besten spelen. Daar hoort hij wel bij."

Lees ook: Juve-fans 'heel nerveus' voor clash met Ajax: 'Zonder Chiellini ís er geen leider'