Update: Burgemeester schrikt van 'complete waanzin' in Den Haag

Update: Burgemeester schrikt van 'complete waanzin' in Den Haag

Gepubliceerd: woensdag 10 april 2019 om 09:44wo 10-04-2019 om 09:44

Laatste update: woensdag 10 april 2019 om 09:59wo 10-04-2019 om 09:59

ADO Den Haag heeft middels een statement gereageerd op het feit dat er dinsdag een handgraat is aangetroffen bij het supportershome van de club. Algemeen directeur Mattijs Manders vind het 'weerzinwekkend en onacceptabel'. 

"In eerste instantie schrok ik vooral van het incident, maar de schrik heeft inmiddels plaatsgemaakt voor boosheid en onbegrip. Het is natuurlijk onacceptabel en weerzinwekkend dat een onverlaat tot een dergelijke daad komt", zegt Manders op de website van ADO.

"Dagelijks passeren tientallen voetgangers en fietsers ons supportershome, inclusief schoolgaande jeugd. Als je beseft wat hier had kunnen gebeuren, dan krijg je koude rillingen. Dat gaat ieder besef te boven en elke norm te buiten. Er hadden hier gewonden, of nee erger, doden kunnen vallen."

Lees ook: Granaat bij supportershome ADO 'dieptepunt': 'Ajax? Nou, het is een verwijzing'

Manders is blij dat de politie inmiddels een onderzoek gestart is. Speculeren over mogelijke daders doet hij niet. "Het onderzoek kan mij niet snel genoeg gaan. Dit heeft helemaal niks met voetbal te maken. Ik hoop dat de politie de daders snel te pakken heeft. Ik ga verder niet speculeren over wie hier verantwoordelijk voor gehouden kan worden. Dat is zinloos op dit moment en laat ik liever over aan de experts."

Update 10/4 09.44: Paulien Krikke, burgemeester van Den Haag, is net als Manders geschrokken van het incident. "Dit is complete waanzin en onacceptabel. Ik snap heel goed dat de club hiervan geschrokken is", wordt zij woensdag geciteerd door De Telegraaf. Krikke voegt daar aan toe dat er géén overhaaste conclusies getrokken moeten worden. "Ik begrijp dat er gezien de specifieke bekladding bij de handgranaat meteen allerlei vermoedens bestaan over wie er achter deze grove misdraging zit, maar het is echt veel te vroeg om daar uitspraken over te doen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws