LIVE-discussie: Spurs met drie ex-Ajacieden, Wijnaldum op de bank bij Liverpool

LIVE-discussie: Spurs met drie ex-Ajacieden, Wijnaldum op de bank bij Liverpool

09-04-2019 20:10
31

De dinsdagavond staat volledig in het teken van de kwartfinales van de Champions League. Tottenham Hotspur ontvangt in hun gloednieuwe stadion Manchester City, terwijl Liverpool op Anfield te maken krijgt met FC Porto.

Het Engelse onderonsje tussen Tottenham en Manchester City wordt de eerste Champions League-wedstrijd op het nieuwe White Hart Lane. De winnaar van de Engelse tweekamp speelt in de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Juventus en Ajax. Bij Tottenham staan met Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Christian Eriksen drie voormalig Ajacieden op het veld. The Citizens zijn nog steeds in de race voor de 'quadruple', het winnen van vier prijzen in één jaar.

Tottenham Hotspur: Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Sissoko, Winks, Eriksen, Alli, Son; Kane.

Manchester City: Ederson; Walker, Laporte, Otamendi, Delph; Fernandinho, Gündogan, Silva; Mahrez, Sterling, Aguero.

Met Virgil van Dijk en zonder de op de bank geposteerde Georginio Wijnaldum gaat Liverpool op jacht naar de tweede halve-finaleplaats in twee jaar tijd voor The Reds. Trainer Jurgen Klopp zou Wijnaldum rust gunnen omdat de middenvelder de voorbije weken een vermoeide indruk maakt. De opstelling van FC Porto kent twee bekende namen. De legendarische Spaanse keeper Iker Casillas staat onder de Portugese lat, terwijl Jesus Corona (ex-FC Twente) de rechterflank zal bestrijken.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Milner; Fabinho, Henderson, Keïta; Salah, Mané, Firmino

FC Porto: Casillas; Maxi Pereira, Felipe, Militão, Alex Telles; Corona, Danilo, Óliver, Otávio; Marega, Soares