'Zit voor Dolberg niets anders op dan vertrekken bij Ajax, hij moet spelen'

'Zit voor Dolberg niets anders op dan vertrekken bij Ajax, hij moet spelen'

09-04-2019 20:15
83

Kenneth Perez denkt dat Kasper Dolberg moet vertrekken bij Ajax. De Deense analist vreest dat er voor zijn landgenoot weinig eer meer te behalen valt nu Dusan Tadic in de topduels de voorkeur krijgt en Klaas-Jan Huntelaar zijn contract heeft verlengd.

"Er zit niets anders op dan vertrekken. Zo'n jonge speler moet toch spelen", zegt Perez bij Natafelen op FOX Sports. Dat de spits geduld moet hebben, gaat er bij de oud-voetballer niet in. "Denk je dat Dolberg wil blijven? Je mag wel tegen FC Emmen spelen. Maar zodra het leuk en lastig wordt, ga je maar zitten. Dat is natuurlijk geen perspectief. Hij is 21 jaar, zijn toekomst in Nederland is nú."

Freek Jansen benadrukt dat Dolberg veel blessures heeft gehad. "Maar hij dwingt het ook niet af", voegt de Voetbal International-verslaggever daaraan toe. "In die twee jaar heeft zijn ontwikkeling gewoon stilgestaan." Een vertrek zou dus een optie kunnen worden. "Maar Tadic is natuurlijk niet de vaste spits, die blijft Ten Hag ook wel gebruiken als 10 of aan de zijkant. Dus ik denk niet dat ze Dolberg direct laten gaan."

"Ze waren heel gecharmeerd van hem, maar ze balen ervan dat hij altijd met blessures heeft lopen klooien", vervolgt Jansen. "En nu is hij terug en heeft hij echt wel zijn kansen gehad. Het straalt helemaal niets uit. Het levert niets op wat hij laat zien."