'United nadert akkoord met Rashford: megacontract ter waarde van 80 miljoen'

'United nadert akkoord met Rashford: megacontract ter waarde van 80 miljoen'

09-04-2019 20:55
13

Manchester United houdt Marcus Rashford uit de handen van geïnteresseerde topclubs, waaronder Real Madrid. De 21-jarige aanvaller nadert een akkoord met The Red Devils over een megacontract, zo meldt The Daily Mirror dinsdag.

Rashford kan voor vijf jaar tekenen tegenover een salaris van 300.000 pond per week, omgerekend zo'n 350.000 euro. Dat was een nadrukkelijke eis van de Engelse international, die meent dat hij recht heeft op hetzelfde bedrag als Wayne Rooney in zijn tijd op Old Trafford verdiende. Zijn huidige verbintenis, die tot medio 2020 loopt, levert hem 'slechts' 90.000 euro per week op.

Rashford gaat nu bij de topverdieners horen bij United met zestien miljoen euro per seizoen, aldus The Mirror. In vijf jaar tijd kan hij in totaal dus liefst tachtig miljoen euro tegemoet zien. Het is genoeg om Rashford te overtuigen van een langer verblijf. FC Barcelona en met name Real Madrid hielden zijn situatie de laatste weken in de gaten, maar vissen achter het net.

Rashford was dit seizoen in 27 Premier League-optredens goed voor tien goals en zes assists. Overigens blijft Alexis Sánchez de absolute grootverdiener. Hij krijgt wekelijks bijna een half miljoen euro van United.