Ibrahimovic adviseert: 'Ajax hoeft zich niet aan te passen, nooit, aan niemand'

Ibrahimovic adviseert: 'Ajax hoeft zich niet aan te passen, nooit, aan niemand'

10-04-2019 06:54 Laatste update: 06:57
59

Zlatan Ibrahimovic vindt dat Ajax voor niemand bang hoeft te zijn. De Zweedse superster, die door de Amsterdammers uit Zweden werd gehaald, adviseert Ajax om woensdagavond tegen Juventus vooral met veel zelfvertrouwen aan de aftrap te staan.

Ibrahimovic speelde zowel voor Ajax als voor Juventus en heeft voor beide ploegen een zwak. "Ajax moet zich straks niet bezighouden met de status van Juventus", zegt de Zweed in een groot interview met Voetbal International. "Dat hebben ze tegen Real Madrid ook niet gedaan. Vooraf geloofde niemand in de kansen van Ajax tegen Real. Maar door te geloven in eigen kracht en het vertrouwde spel te spelen, ongeacht de tegenstander, hebben ze een topprestatie geleverd."

"In mijn tijd bij Ajax pasten we ons óók zo min mogelijk aan", gaat Ibrahimovic verder. "Tegen wie we ook speelden. AC Milan, Inter, Arsenal; ze kregen allemaal te maken met een ploeg vol zelfvertrouwen, die het eigen Ajax-spel kwam spelen. En zo zijn er nog veel meer periodes geweest in de clubgeschiedenis waarin ze de absolute top uitdaagden. Of zelf tot die top behoorden. Ajax hoeft zich niet aan te passen, nooit, aan niemand."