Juventus geanalyseerd: 'Als ze één zwakte hebben, dan is dat toch de verdediging'

Juventus geanalyseerd: 'Als ze één zwakte hebben, dan is dat toch de verdediging'

10-04-2019 08:36
33

David Endt denkt dat de verdedigingslinie van Juventus het zwakke punt is van de Italianen. De voormalig teammanager van Ajax en Italië-kenner schat in dat de Amsterdammers Juventus op snelheid zouden kunnen aftroeven.

Door de blessure van Giorgio Chiellini, die daardoor niet mee zal spelen tegen Ajax, lijken de kansen op een goed resultaat toe te nemen voor de Amsterdammers. "Voorin en op het middenveld is Juventus top", laat Endt optekenen in het Algemeen Dagblad. "Als er dan toch één zwakte is, dan de verdediging. Dat is bijna een contradictie, want Italië wordt vaak vereenzelvigd met verdedigen, maar zonder Chiellini is de belangrijkste verdediger er niet bij."

Wedden

Meer odds

"Hij is sterk, gewiekst en slim", legt Endt verder uit. "Staat altijd op de goede plek en doet zowel binnen als buiten het veld zijn zegje. Zonder hem verliest Juventus aan kracht. Ze kunnen tegen Ajax weleens op snelheid verslagen worden."

"Wees niet te bang, durf ze op de proef te stellen. Tegen Cristiano Ronaldo is misschien geen kruid gewassen, maar pak het als team aan. De mentaliteit is goed. Met een gelijkspel ben ik woensdag al blij. Dan is het hopen op een goed duel in Turijn."

Ook VoetbalPrimeur ging met Endt in gesprek over het Champions League-tweeluik tussen Ajax en Juventus. Bekijk dat interview, waarin ook Andy van der Meyde aan het woord komt, hieronder.