Zure Ajax-exit in San Siro: 'Ik denk niet dat Zlatan weer zo'n fout zou maken'

Zure Ajax-exit in San Siro: 'Ik denk niet dat Zlatan weer zo'n fout zou maken'

10-04-2019 10:18
37

Ajax rook in 2003 aan de halve finale van de Champions League, maar struikelde in de blessuretijd over AC Milan. De Amsterdammers waren in San Siro twee keer teruggekomen van een achterstand, maar kregen in minuut 90 de beslissende 3-2 van Jon Dahl Tomasson om hun oren.

Balverlies van Zlatan Ibrahimovic lag ten grondslag aan de aanval waar de winnende goal uitkwam, weet toenmalig assistent-trainer Ruud Krol nog. "Ik denk niet dat Zlatan Ibrahimovic nu nog dezelfde fout zou maken", vertelt de voormalig Oranje-captain zestien jaar na dato aan Het Parool. "Je krijgt niet altijd wat je verdient in voetbal. Dat hebben wij in 2003 tegen AC Milan aan den lijve ondervonden."

De Amsterdammers mogen woensdagavond en op dinsdag 16 april proberen om 'revanche' te nemen tegen Juventus. Krol denkt dat La Vecchia Signora op haar hoede is na de 1-4 in Madrid. "Ik denk niet dat er nu nog één club te vinden is die Ajax zal onderschatten. Ook Juventus niet", aldus de huidige trainer van het Tunesische Club Sportif Sfaxien. "Ajax zal hoe dan ook boven zichzelf moeten uitstijgen.