Luhukay heeft weer nieuwe club: Der Jos neemt Veerman en Hoogma onder zijn hoede

Luhukay heeft weer nieuwe club: Der Jos neemt Veerman en Hoogma onder zijn hoede

10-04-2019 10:47 Laatste update: 11:24
25

Jos Luhukay is drie maanden na zijn ontslag bij Sheffield Wednesday weer onder de pannen. Sankt Pauli heeft de 55-jarige Limburger aangesteld als opvolger van de ontslagen trainer Marcus Kauczinski, meldt de Hamburgse cultclub via de officiële kanalen.

Sankt Pauli heeft zich dit seizoen gemengd in de strijd om promotie naar de Bundesliga, maar is het de laatste weken helemaal kwijt: sinds 2 maart pakte men slechts één punt. Bovendien leed de huidige nummer zes van de Tweede Bundesliga een pijnlijke 0-4 nederlaag in de stadsderby tegen Hamburger SV. "Wij moesten deze maatregel nemen in het belang van de club, om het seizoen succesvol te beëindigen", laat men weten in een verklaring.

Der Jos zal Sankt Pauli nu naar de top-drie moeten leiden: om zich te verzekeren van play-offs met de nummer 16 van de Bundesliga zal men vier punten moeten inlopen op Union Berlin, de huidige nummer drie. De Limburger heeft in Duitsland een fraaie reputatie opgebouwd als 'promotiespecialist': Luhukay slaagde er ook met Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg en Hertha BSC in om de Bundesliga te bereiken.

In het Millerntor-Stadion komt hij twee landgenoten tegen: Henk Veerman is momenteel herstellende van een kruisbandblessure en Justin Hoogma wordt gehuurd van Hoffenheim.